Tags

, ,

Op de dag van de pannenkoek ziet het er buiten wat sombertjes uit. Een prima dag voor een hartige pannenkoek die door een klein ongelukje geen lunch maar avondmaal wordt. Prima gerechtje ook op bourgondisch wijze van te genieten.

  • 125 g champignons, in plakjes
  • 125 g serranoham
  • 100 g geraspte kaas
  • 200 ml melk
  • ½ pak volkorenpannenkoekmix
  • ½ bakje kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 ei
  • 2 el boter
  • 2 el pesto

Klop een beslag van het meel, het ei en de melk. Bak de champignons kort in boter en zet ze apart. Rooster de kerstomaatjes in een koekenpan. Verhit boter, schep een lepel champignons in de pan en schenk er het beslag op. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.

Bestrijk de pannenkoek met een eetlepel pesto.

Beleg met serranoham

en bestrooi met een handje champignons, kerstomaatjes en geraspte kaas en leg de deksel op de pan om de kaas te laten smelten.

Bron: Champignon idee.